Bureau

Bureauprofiel

HeikoHulsker architecten is een door de BNA gecertificeerd bureau met 21 medewerkers en werkt voor professionele opdrachtgevers en particulieren, van concept tot en met realisatie. Nieuwe ideeën gekoppeld aan ruime ervaring in stadsontwerp, woningbouw, bedrijfsgebouwen, kantoren, hotels, scholen, en openbare gebouwen.

 

Wij zoeken altijd een goede balans tussen creativiteit in onderzoek en ontwerp en professionaliteit in proces en uitvoering. Ons bureau realiseert projecten in heel Nederland en in het buitenland. Sinds 2004 werken wij samen met PlanSud Architectes in Antibes, Frankrijk.

 

www.plansud.com

 

Bouwen is voor iedere opdrachtgever een uitdagend en spannend proces. Wij zijn daarbij graag een inspirerende en gedegen partner.

Visie

Architectuur en stedenbouw zijn vakgebieden waarbij economie en cultuur, onderzoek en creativiteit, organisatie en improvisatie, ambacht en techniek volledig in elkaar grijpen. Ontwerpen is een activiteit die enerzijds veel kennis en anderzijds een geheel open houding vergt. Een open denkproces met veel participanten en veel variabelen.

Wij staan graag midden in dat proces en onderzoeken samen de mogelijkheden. Wij ontwikkelen en realiseren met onze opdrachtgevers, partners en adviseurs duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen. Complexiteit biedt daarbij een uitdaging om tot intelligente oplossingen te komen. Vakmanschap is de sleutel om dromen te verwezenlijken.

 

“Logic takes you from A to B, imagination takes you anywhere” (Albert Einstein)

Wil je bij ons werken?

Bekijk dan hier onze vacatures.

Werkwijze

Elke opgave is anders, maar begint bij het definiëren van een doelstelling en het kiezen van de juiste mensen om die te realiseren. De keuze van een architect is vaak een van de eerste belangrijke stappen van de opdrachtgever bij de realisatie van een bouwplan. Daarvoor is een goede kennismaking noodzakelijk. Met de opdrachtgever bespreken wij de opgave, de mogelijkheden voor het proces, de wijze van verrekening en het budget. Met name in de fase van voorstudies en haalbaarheidsstudies worden, indien nodig, afspraken per fase aangepast. Onder directe leiding en verantwoordelijkheid van een van de partners worden door de architecten/ontwerpers modellen ontwikkeld en met de opdrachtgever besproken. Afhankelijk van de opgave en het proces wordt direct of in een later stadium een projectleider benoemd die het proces, de technische uitwerking en de realisatie tot en met de oplevering kan begeleiden.

 

De projectleider stuurt, in overleg met de architect, de interne medewerkers en externe adviseurs aan, coördineert het overleg met overheden en bewaakt techniek, tijd en budget. De chef de bureau heeft daarbij intern een coördinerende taak. In de loop van het proces verschuift het accent van de architecten naar de projectleiders, maar zij blijven beide betrokken bij een project tot en met de oplevering.